Wholemeal breads "Tobias & Elias"
Breakfast and snacks Ingredients for 2 people 3 slices of wholemeal bread 3 teaspoons of cream cheese 3 thin slices of turkey ham Salad or vegetables of your choice for topping Preparation Spread cream cheese on the wholemeal bread and top with ham. Wash the vegetables for topping thoroughly with cold water, dab with kitchen paper and place on the bread to form a funny face as desired. Recipe wholemeal bread "Tobias and Elias" (.pdf)
Red-white-red robber dumplings
Main dishes Ingredients for 2 portions of soup 1 onion 1 tbsp rapeseed oil 200 g minced meat 4 tbsp breadcrumbs 1 piece of egg Cumin / oregano / cariander to taste Ingredients for 4 portions of cauliflower rice 1/4 cauliflower 1 onion 1 tbsp rapeseed oil 30 ml water 1 pinch of nutmeg Nutmeg Ingredients for 4 portions Tomato sauce 1 clove of garlic 1 tsp rapeseed oil 400 g tinned tomatoes 1 tsp tomato purée a little cornflour to thicken 1 bay leaf Preparation For the meatballs, finely chop the onion and fry in oil. In a bowl, mix the sautéed onion with the other ingredients for the meatballs ...
Good morning porridge for bunnies
Breakfast and snacks Ingredients for 2 people 1 banana 60 g rolled oats 100 ml water 100 ml coconut milk Raisins as required 2 tsp grated almonds A pinch of cardamom Preparation Cut the banana into slices. Put the rolled oats in a pan with the water, coconut milk, sultanas, grated almonds, cardamom and half the banana slices. Leave to simmer for about 10 minutes. Pour the porridge into a bowl and top with the remaining banana slices. This recipe is ideal as a basic recipe for flavouring with different seasonal fruit, compote or various grated nuts.
Cock-a-leekie omelette
Main course Ingredients for 2 portions 4 asparagus spears (green) a little water 2 eggs 3 tbsp milk 1 tsp rapeseed oil fresh parsley to garnish Preparation Wash the asparagus, clean if necessary and steam in a pan with a little water for about 5 minutes until cooked. Remove the asparagus spears, drain and cut into 2-3 cm long pieces. Crack the eggs into a bowl, pour in the milk, whisk everything loosely and add the asparagus pieces. Heat the oil in a small pan. Pour the mixture into the pan and fry the omelette well on both sides. Wash and roughly chop the parsley ...
Vital - Breakfast
Frühstück Zutaten 4 Pflaumen (Zwetschken) 4 frische Feigen 400 ml fettarme Buttermilch (1 %) 1 EL Magertopfen 100 g Vollkorngetreideflocken 10 g gehackte Walnüsse Zubereitung Pflaumen waschen und entkernen, Feigen waschen, schälen und beides in grobe Würfel schneiden. Buttermilch mit Magertopfen verrühren, mit Getreideflocken vermischen und kurz quellen lassen. Obst und Walnüsse beimengen und sofort servieren. Die Getreideflocken können mit jeder beliebigen Obstsorte variiert werden. Wählen Sie am besten frisches und saisonales Obst.
Spring bread
Frühstück und Snacks Zutaten für 2 Portionen 3 Radieschen 2 EL Frühlingszwiebel 4 Cherrytomaten 1/4 Cherrytomaten 3 EL Topfen 3 Scheiben Vollkorntoastbrot Zubereitung Radieschen waschen, raspeln oder in kleine Würfel schneiden, Frühlingszwiebel und Petersilie ebenfalls gründlich waschen und fein hacken. Topfen aufrühren, Radieschen, Frühlingszwiebel und Petersilie untermischen. Mit Zitronensaft abschmecken und auf die Brote streichen. Dieser selbstgemachte Aufstrich schmeckt auch hervorragend zu frisch gebackenen Brötchen (siehe Rezept „Grüne Drachensuppe mit Feuerbrot").