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Breakfast and snacks

Fruit salad with nuts

Frühstück und Snacks Zutaten für 2 Portionen 200 g Erdbeeren 50 g Heidelbeeren 50 g Weintrauben 1 Banane 2 EL grob gehackte Walnüsse Zitronenmelisse Zubereitung Erdbeeren, Heidelbeeren und Weintrauben waschen und abtropfen lassen. Banane schälen und in feine Scheiben schneiden. Erdbeeren in Viertel schneiden und mit den anderen Früchten in eine Schüssel geben. Walnüsse über den Fruchtsalat geben und mit Zitronenmelisse garniert servieren.   Anstelle von Walnüssen können auch andere Nüsse z. B. Haselnüsse verwendet werden. Auch die Obstsorten können gut variiert werden.

Zucchini and carrot spread

Frühstück und Snacks Zutaten für 6 Portionen 75 g Zucchini 75 g Karotten 125 g Magertopfen 1 EL Mineralwasser 1 EL geschnittener Schnittlauch Salz, Pfeffer Zubereitung Gemüse waschen. Zucchini und Karotten fein raspeln und mit der Hand die Flüssigkeit gut ausdrücken. Magertopfen mit Mineralwasser glatt rühren. Zucchini, Karotten und Schnittlauch mit dem Magertopfen mischen. Mit Salz und Pfeffer würzen.

  • Dschungelkuchen

Jungle cake

Breakfast and snacks Ingredients 5 very ripe bananas 300 g rolled oats 1 jar of apple sauce, unsweetened (approx. 350 g) 80 g icing sugar 80 g sultanas 2 teaspoons cinnamon 1 teaspoon vanilla sugar Preparation Preheat the oven to 180 °C (fan oven). Mash the bananas with a fork or masher and place in a large bowl. Finely crush the rolled oats and mix with the remaining ingredients to form a batter. Pour the batter into the tin and bake for approx. 50 minutes. Recipe jungle cake (.pdf)

  • Sonne, Mond und Sterne

Sun, moon and stars

Ingredients for 35-40 balls 100 g prunes, pitted 100 g dried dates, pitted 50 g sultanas Water as required 100 g hazelnuts, finely ground ½ tbsp cardamom, ground Also: coconut flakes, cocoa powder or hazelnuts, finely ground Preparation Place the dried fruit and a little water in a bowl and chop with a hand blender to a fine, soft but not runny mixture. Stir in the hazelnuts, add a little more water if necessary and mix in the cardamom. Shape the mixture into approx. 2 cm balls. Roll the balls in coconut flakes, cocoa powder or finely ground hazelnuts. Recipe Sun, moon ...

  • Löwenhappen

Lion bites

Breakfast and snacks Ingredients for 2-3 sandwiches 1 small carrot ½ small apple a little lemon juice 1 tbsp curd cheese 1 tbsp yoghurt 1 tsp finely grated nuts 1 slice of wholemeal bread Preparation Wash, peel and finely grate the carrot and apple. Sprinkle the apple with a little lemon juice to prevent it from turning brown. Mix the curd cheese with the yoghurt until smooth, then add the apple, carrot and nuts (finely grated) and stir to form a spreadable mixture. Spread the spread on a wholemeal loaf of bread and cut out with a cookie cutter or cut to size as desired. The bread can be topped with vegetable crudités (carrot and ...

  • Kraftfrühstück für Traumbärchen

Power breakfast for dreamy bears

Breakfast and snacks Ingredients for 2 portions 200 g yoghurt 30 g rolled oats 2 teaspoons finely grated nuts 1 pear a little cinnamon Preparation Place the yoghurt, cereal flakes and finely grated nuts in a bowl, mix and leave to stand until the oats have softened. Wash the pear, peel if necessary, cut into small pieces and mix in. Sprinkle with a little cinnamon to taste. Recipe Power Breakfast for Dream Bears (.pdf)

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