Spring bread
Frühstück und Snacks Zutaten für 2 Portionen 3 Radieschen 2 EL Frühlingszwiebel 4 Cherrytomaten 1/4 Cherrytomaten 3 EL Topfen 3 Scheiben Vollkorntoastbrot Zubereitung Radieschen waschen, raspeln oder in kleine Würfel schneiden, Frühlingszwiebel und Petersilie ebenfalls gründlich waschen und fein hacken. Topfen aufrühren, Radieschen, Frühlingszwiebel und Petersilie untermischen. Mit Zitronensaft abschmecken und auf die Brote streichen. Dieser selbstgemachte Aufstrich schmeckt auch hervorragend zu frisch gebackenen Brötchen (siehe Rezept „Grüne Drachensuppe mit Feuerbrot").
Blub-Blub Sandwich
Main course Ingredients for 2 portions 100 g salmon fillet, skinless and boneless 1 tbsp rapeseed oil 4 cherry tomatoes 2 lettuce leaves 2 slices wholemeal toast 2 tbsp natural yoghurt Fresh herbs to taste (e.g. parsley or dill) 1 tbsp lemon juice 2 toothpicks Preparation Rinse the salmon fillet in cold water and pat dry. Wash and chop the tomatoes and lettuce leaves. Toast the bread in the oven or in a toaster until light brown. Mix the yoghurt with the herbs in a bowl. Fry the fillet with the oil in a pan and then drizzle with lemon juice. Spread the yoghurt sauce on the slice of toast and top evenly with the salmon, tomato pieces and lettuce leaves. Place the remaining slice of toast on top. Secure the finished sandwich with toothpicks and cut into triangles. ...